Nieuws

gepubliceerd 15-08-2012 09:30, Laatste wijziging: 11-09-2017 17:51
Fabrieksexplosie in Bangladesh toont noodzaak aan tot inspecties van boilers

Fabrieksexplosie in Bangladesh toont noodzaak aan tot inspecties van boilers

door Christa de Bruin Laatste wijziging: 11-09-2017 17:50

Op maandag 3 juli kwamen tenminste 10 kledingarbeiders om en raakten tientallen gewond als gevolg van een boiler explosie in de Multifabs Ltd. fabriek in Bangladesh. De explosie toont het gevaar aan van slecht onderhouden en ongecontroleerde boilers in de kledingindustrie.

Fabrieksexplosie in Bangladesh toont noodzaak aan tot inspecties van boilers - Lees verder...

Schone Kleren Campagne eist meer transparantie van kledingmerken

Schone Kleren Campagne eist meer transparantie van kledingmerken

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 03-07-2017 12:31

Hongerlonen, instortende fabrieken, kinderarbeid. Dagelijks worden mensenrechten geschonden in de wereldwijde kledingindustrie. Wil je hier als consument iets aan doen dan stuit je op onverifieerbare claims van bedrijven. Kledingmerken zijn niet open over waar en onder welke omstandigheden zij produceren. Vandaag publiceert Schone Kleren Campagne haar advies aan bedrijven en politiek waarin zij onder andere pleit voor traceerbare labels in kleding, openbare lijsten van productielocaties en publieke rapportage.

Schone Kleren Campagne eist meer transparantie van kledingmerken - Lees verder...

Veiligheidsakkoord voor Bangladesh verlengd

Veiligheidsakkoord voor Bangladesh verlengd

door tara Laatste wijziging: 30-06-2017 10:33

Kledingmerken, retailers, vakbonden en maatschappelijke organisaties tekenen voor verlenging van het baanbrekende Bangladesh akkoord. Gisteren zetten onder andere H&M, Zara, C&A en Primark al een handtekening onder het nieuwe akkoord voor veiligheid van kledingfabrieken dat in 2018 in zal gaan. Hiermee committeren zij zich aan onafhankelijke inspecties en het verhelpen van veiligheidsrisico’s. Op deze manier gaan de eerdere investeringen gedaan onder het huidige Akkoord niet verloren en blijft de veiligheid van arbeiders gewaarborgd.

Veiligheidsakkoord voor Bangladesh verlengd - Lees verder...

Pop-up sweatshop Den Haag: de successen

Pop-up sweatshop Den Haag: de successen

door tara Laatste wijziging: 12-06-2017 10:55

Hard werken, lange dagen en lage lonen. Om misstanden in de kledingindustrie zichtbaar te maken openden Schone Kleren Campagne en Mama Cash in mei 2017 een pop-up sweatshop midden in de grootste winkelstraat van Den Haag. Een week lang namen vrijwilligers, politici en bekende Nederlanders plaats achter naaimachines en werd het winkelend publiek geinformeerd.

Pop-up sweatshop Den Haag: de successen - Lees verder...

Politici aan het werk in Bengaalse sweatshop

Politici aan het werk in Bengaalse sweatshop

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 19-05-2017 15:33

Eerder deze week openden we een sweatshop uit Bangladesh, in de binnenstad van Den Haag. Het ondermaatse naaiatelier draait op volle toeren. Vandaag is er een speciale shift gedraaid door Europarlementariërs Agnes Jongerius (PvdA) en Anne-Marie Mineur (SP) en Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA).

Politici aan het werk in Bengaalse sweatshop - Lees verder...

Pop-up sweatshop in Den Haag

Pop-up sweatshop in Den Haag

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 14-06-2017 09:31

Van 16 t/m 21 mei organiseren Schone Kleren Campagne en Mama Cash onder de noemer Women Power Fashion verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor de slechte arbeidsomstandigheden van – vooral vrouwelijke – kledingarbeiders.

Pop-up sweatshop in Den Haag - Lees verder...