Nieuws

gepubliceerd 15-08-2012 09:30, Laatste wijziging: 11-09-2017 17:51
Gaat Hudson's Bay het Bangladesh Akkoord ondertekenen?

Gaat Hudson's Bay het Bangladesh Akkoord ondertekenen?

door tara Laatste wijziging: 25-09-2017 15:01

Het eerste Nederlandse warenhuis van Hudson's Bay heeft op 5 september in Amsterdam haar deuren geopend. Alle winkels van Hudson’s Bay krijgen een officiële opening. Die op het Rokin in Amsterdam bijt op 19 september het spits af en Tilburg is op 30 september de laatste. Hudson’s Bay is een winkelketen die grote merken gaat aanbieden. Je kunt er terecht voor woonartikelen, cosmetica, cadeaus en kleding voor mannen, vrouwen en kinderen.

Gaat Hudson's Bay het Bangladesh Akkoord ondertekenen? - Lees verder...

Radar gekeken? Lees hier wat jij kunt doen

Radar gekeken? Lees hier wat jij kunt doen

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 21-09-2017 14:15

Als je denkt aan lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden dan denk je al snel aan fabrieken in Bangladesh of China. Maar ook dichter bij huis werken arbeiders voor een hongerloon. Veel mensen denken dat als er "made in Europe" op een product staat, het dan wel goed zit met de arbeidsomstandigheden. Dit is helaas niet het geval.

Radar gekeken? Lees hier wat jij kunt doen - Lees verder...

Fabrieksexplosie in Bangladesh toont noodzaak aan tot inspecties van boilers

Fabrieksexplosie in Bangladesh toont noodzaak aan tot inspecties van boilers

door Christa de Bruin Laatste wijziging: 11-09-2017 17:50

Op maandag 3 juli kwamen tenminste 10 kledingarbeiders om en raakten tientallen gewond als gevolg van een boiler explosie in de Multifabs Ltd. fabriek in Bangladesh. De explosie toont het gevaar aan van slecht onderhouden en ongecontroleerde boilers in de kledingindustrie.

Fabrieksexplosie in Bangladesh toont noodzaak aan tot inspecties van boilers - Lees verder...

Schone Kleren Campagne eist meer transparantie van kledingmerken

Schone Kleren Campagne eist meer transparantie van kledingmerken

door Schone Kleren Campagne Laatste wijziging: 03-07-2017 12:31

Hongerlonen, instortende fabrieken, kinderarbeid. Dagelijks worden mensenrechten geschonden in de wereldwijde kledingindustrie. Wil je hier als consument iets aan doen dan stuit je op onverifieerbare claims van bedrijven. Kledingmerken zijn niet open over waar en onder welke omstandigheden zij produceren. Vandaag publiceert Schone Kleren Campagne haar advies aan bedrijven en politiek waarin zij onder andere pleit voor traceerbare labels in kleding, openbare lijsten van productielocaties en publieke rapportage.

Schone Kleren Campagne eist meer transparantie van kledingmerken - Lees verder...

Veiligheidsakkoord voor Bangladesh verlengd

Veiligheidsakkoord voor Bangladesh verlengd

door tara Laatste wijziging: 30-06-2017 10:33

Kledingmerken, retailers, vakbonden en maatschappelijke organisaties tekenen voor verlenging van het baanbrekende Bangladesh akkoord. Gisteren zetten onder andere H&M, Zara, C&A en Primark al een handtekening onder het nieuwe akkoord voor veiligheid van kledingfabrieken dat in 2018 in zal gaan. Hiermee committeren zij zich aan onafhankelijke inspecties en het verhelpen van veiligheidsrisico’s. Op deze manier gaan de eerdere investeringen gedaan onder het huidige Akkoord niet verloren en blijft de veiligheid van arbeiders gewaarborgd.

Veiligheidsakkoord voor Bangladesh verlengd - Lees verder...

Pop-up sweatshop Den Haag: de successen

Pop-up sweatshop Den Haag: de successen

door tara Laatste wijziging: 12-06-2017 10:55

Hard werken, lange dagen en lage lonen. Om misstanden in de kledingindustrie zichtbaar te maken openden Schone Kleren Campagne en Mama Cash in mei 2017 een pop-up sweatshop midden in de grootste winkelstraat van Den Haag. Een week lang namen vrijwilligers, politici en bekende Nederlanders plaats achter naaimachines en werd het winkelend publiek geinformeerd.

Pop-up sweatshop Den Haag: de successen - Lees verder...