01
Slag om de Klerewereld schept ontluisterend beeld Bengaalse kledingindustrie
Het nieuwe drieluik van Teun van de Keuken en Roland Duong laat nog eens zien dat kledingmerken meedogenloos op zoek zijn naar de laagste prijs. Productie van kleding wordt vaak uitbesteed naar onduidelijke werkplaatsen waar de controle minimaal is. Hierbij wordt de rekening neergelegd bij de kledingarbeiders. Zij stikken onder erbarmelijke omstandigheden voor 30 cent per uur onze kleding in elkaar. Constatering: ondanks een aantal goede initiatieven is onze kleding nog verre van schoon.
Primark: wegwerpkleren voor bodemprijzen
Primark opent steeds meer winkels in Nederland en wordt daarmee steeds populairder. Je kunt er voor een schijntje volgens de laatste mode een hele garderobe samenstellen. Tegelijkertijd geeft het merk hoog op over haar ethische standaarden. Ideaal om flink los te gaan met winkelen lijkt het, maar wat betekent de fast fashion van Primark nou echt voor de mensen achter het merk?
Schone Kleren Campagne en Mama Cash krijgen samen extra bijdrage van de Postcode Loterij
Gisteravond kregen Schone Kleren Campagne en Mama Cash tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij €1,5 miljoen voor ‘Women Power Fashion’, een speciaal project van Mama Cash en Schone Kleren Campagne voor en met kledingarbeidsters in Zuid-Azië.
Nabestaanden Rana Plaza-ramp ontvangen compensatie, oproep aan Benetton om mee te betalen
Schone Kleren Campagne doet een hernieuwde oproep aan het Italiaanse modemerk Benetton om direct 4.4 miljoen euro ($5 miljoen) over te maken naar het Rana Plaza-compensatiefonds. Benetton is het enige internationale merk dat nog geen cent betaald heeft aan het fonds, terwijl het merk wel liet produceren in de Bengaalse rampfabriek.